Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Катедра „Визуални изкуства“ участваха в 11-то издание на Международния пленер „Стипан Шабич“

   
Преподаватели от Катедра „Визуални изкуства“ участваха в 11-то издание на Международния пленер „Стипан Шабич“

Проф. дн Лаура Димитрова и проф. д-р Стефан Алтъков от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата взеха участие в международния пленер „Стипан Шабич“ в град Суботица, Сърбия. Пленерът се състоя от 7 до 12 август 2023 г. и беше организиран от Дружеството на хърватските художници в Сърбия “Croart”.

Проф. дн Лаура Димитрова и проф. д-р Стефан Алтъков участваха в пленера по покана на председателя но дружеството “Croart” господин Йосип Хорват. В него бяха включени художници от Босна и Херцеговина, България, Северна Македония, Сърбия, Унгария и Хърватия.

1-От пленера (1)
1-От пленера (2)

На 12 август 2023 г. в присъствието на авторите и множество гости господин Бранимир Копилович, изкуствовед и член на борда на дружество “Croart”, откри изложбата със създадените по време на пленера творби. Благодарност към организаторите и участниците изказа госпожа Нела Хорват зам.-председател на дружество “Croart”.

1-От пленера (4)

От заключителната изложба

Участниците в пленера бяха поздравени от председателя на “Croart” господин Йосип Хорват и им бяха връчени благодарствени грамоти.

1-От пленера (9)

Лаура Димитрова, „Игра на светлини и сенки“ 3

1-От пленера (14)

Стефан Алтъков, „Инспирация

1-9

Участниците в пленера с господин Йосип Хорват и госпожа Нела Хорват