Начало / Новини / Новини и събития / Дни на кариерата във Философския факултет

   
Дни на кариерата във Философския факултет

На 1 и 2 юни 2023 г. във Философския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски” се провеждат дни на кариерата под мотото „Младите хора и възможностите да получат по-добро образование и реализация в България“. Целта на събитието е да срещне студентите с водещи компании от различни сфери на дейност и по този начин да разшири възможностите им за развитие и професионална реализация. Организатор на Форума е Кариерният център към Философския факултет.

Събитието бе открито от декана на Философския факултет проф. Соня Карабельова, която посочи, че това е много добра възможност, тъй като основната им цел освен високото качество на образованието и научноизследователската дейност е и успешната реализация на студентите в областта, в която са решили да се изявяват в бъдеще. Деканът отбеляза, че на форума са поканили всички техни партньори, с които си сътрудничат през годините, за да представят възможностите за реализация при тях.

2

„Нашият факултет, поради своята специфика и широкото ветрило от специалности в бакалавърските и в магистърските програми, предлага много възможности, затова ще видите най-различни представители, както от социологически и маркетингови изследвания, организации и институции, които се занимават с психологически консултиране в областта на културата, на PR, на публичната администрация и всички останали в този широк спектър от възможности за нашите студенти“, отбеляза проф. Карабельова и посочи, че в тези два дни освен представянето на различните институции и организации, посетителите ще имат възможност да получат информация за магистърските и докторските програми. Проф. Карабельова благодари на Факултетния студентски съвет за подкрепата и помощта в организацията на събитието.

4

В програмата на кариерния форум са предвидени лекции, уъркшопи и презентации от различни организации и компании партньори на Философския факултет; щандове на организации и работодатели за директно представяне на предложения за работа и стажантски програми; презентации на тема: „Нашите магистърски програми! Как да кандидатствам?“ и „Нашите докторски програми. Как да стана докторант?“.

3
1