Начало / Новини / Новини и събития / Алма Алтер откри Летния театрален сезон с “Ромео и Жулиета”

   
Алма Алтер откри Летния театрален сезон с “Ромео и Жулиета”

Театър-лаборатория “Алма Алтер” откри своя летен театрален сезон със спектакъла “Ромео и Жулиета или сонет за безсмъртната любов”. Сцената бе в двора на Ректората на Софийския университет.

Дворът се изпълни с аромат на цъфнали липи, птича песен, музика и хора - свойско, градинско, лятно случване, в което през цялото време имаше една невероятна тишина, която проникваше навсякъде, дори в опияняващата поетика на шекспировия текст. Един спектакъл отвъд думите и категориите, един спектакъл на мига, на комуникацията, на срещата между човеците - зрители и актьори. Породи се отдавна забравеното усещане за близост, но не физическа, а духовна, онази близост, която след алиенацията от пандемията изгубихме, забравихме. Имаше едно такова специално усещане за човеци, за общност, за комуникация. Не случайно този спектакъл е носител на наградата за Съвременна класика от Международния фестивал в Печ, Унгария.

2
1

Следващите вечери в двора на Софийския университет ще продължат да радват зрителите. В програмата на летния сезон 2021 г. зрителите могат да гледат представленията с начало 20:00 ч., вход - свободен.

3

Програма

29 юни – „Когато няма апетит за череши“

9 юли – „Цар Лъв“

15 юли – „Красавицата и Звяра“

22 юли – „Суийни Тод, бръснарят демон от улица Флийт“

29 юли – „Гаврошовци и котета разбойници“

4