Начало / Новини / Календар / Театър-лаборатория „Алма Алтер“ ще връчи своите награди ‘‘АЛТЕРИ‘‘ за 2020 година

Театрална зала, Ректорат

В нощта на Оскарите, 9 февруари 2020 г. от 19.30 ч., в Театралната зала на „Алма Алтер“ (Софийски университет „Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител“ 15) ще се проведе официалната церемония по връчването на наградите „АЛТЕРИ“ за 2020 година.

Първата церемония на наградите Алтери е на 2 март 2014 година.

Първите водещи на наградите Алтери са Георги Арсов и Дилян Дайновски, докато церемонията не е узурпирана от Марко Дженев, по-познат като Капитан Зеленчук.

Алтери 1

Единственият Актьор от т.нар. “Златна лига”, който никога не е получавал наградата, е Стоил Атанасов. През 2019 Стоил прави преврат и с помощта на публиката успява да присвои една от златните тухли.

Най-номинираният актьор в Алтерите е Марко Дженев, най-честите му номинации са за гафове, лапсуси и вървене срещу волята на режисьора.

Наградите АЛТЕР са уникална реплика на наградите ОСКАР, но АЛТЕРИТЕ ги раздава публиката.

От 15 януари до 09 февруари публиката ще има възможността да даде своя вот в категориите: за най-добро представление, за женска роля, за мъжка роля, за поддържаща роля, за жертва в името на изкуството, за най-добър дует, за музикално случване, за представление от столичния афиш и др.

Алтери 3

ВХОД: С официална покана. Покана може да получите при гласуване след всяко представленията от програмата на театър-лаборатория “Алма Алтер” през януари.

Алтери