Начало / Новини / Новини и събития / 151 успешно защитили докторанти на Софийския университет получиха своите дипломи

   
151 успешно защитили докторанти на Софийския университет получиха своите дипломи

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се състоя тържествена церемония, на която защитилите докторанти от всички факултети на най-старото висше училище у нас получиха дипломите си от ректора проф. дфн Анастас Герджиков. Успешно защитилите докторанти за периода 1 май 2019 г. – 30 октомври 2019 г. са 151.

На тържеството присъстваха представители на ректорското ръководство, декани, преподаватели от всички факултети на Софийския университет, близки на докторантите.

Празникът бе открит от ректора на Университета проф. дфн Анастас Герджиков, който поздрави присъстващите в Аулата. Обръщайки се към новите доктори на Софийския университет, той заяви, че те са завършили третата степен на образование, която е особена с това, че е и образователна, и научна.

1

„През последните години сте положили много усилия, едновременно сте научили много нови неща, в същото време сте създали собствен труд, който е издържал поредица от изпитания и ви е превърнал в хора, които могат да се занимават с наука“, каза проф. Герджиков и допълни, че това е сериозно постижение. Той изрази надеждата си, че през следващите години младите му колеги ще могат да оценят ползата от всичко научено.

4

Ректорът изрази и своята увереност, че знанията и уменията да изготвят научни трудове, да постигат истински научни резултати са нещо, което през следващите години ще даде своите плодове.

2

Проф. Анастас Герджиков поздрави и близките на докторантите, които са ги подкрепяли през годините и пожела успех на всички.

17

На церемонията заместник-ректорът на Софийския университет доц. д-р Георги Вълчев представи докторантите и направленията, в които са работили, а ректорът проф. дфн Анастас Герджиков връчи техните дипломи.

5
10
16
15
11
8