Начало / Новини / Новини и събития / Студентски теоретичен семинар „130 години университетска педагогика“

   
Студентски теоретичен семинар „130 години университетска педагогика“

В Алма матер започна традиционният Студентски теоретичен семинар, организиран от Катедра „История на педагогиката и управление на образованието“ към Факултета по педагогика. Той се провежда за 11-ти път и е част от Майските дни на културата на Софийския университет. Тази година темата на семинара е „130 години университетска педагогика“.

Форумът бе открит от ръководителя на Катедра „История на педагогиката и управление на образованието“ доц. дпн Пенка Цонева. Тя поздрави участниците в семинара и съобщи, че тази година 12 студенти от специалностите „Педагогика“ и „Неформално образование“ ще представят свои самостоятелни теоретични историко-педагогически изследвания, фокусирани в четири изследователски полета: Историческо развитие на Софийския университет; Новите седмочисленици; 150 години от рождението на Петър Нойков и История на музейното и читалищно образование в България.

1

Заместник-деканът на Факултета по педагогика проф. дпн Сийка Чавдарова-Костова изрази задоволството си, че за поредна година присъства на студентския семинар и поздрави колегите си от катедрата, че така сърцато и енергично всяка година, когато наближи месец май, организират студенти, които да подготвят свои самостоятелни разработки и да ги представят на семинара. Тя се обърна към студентите-първокурсници в залата и заяви, че работата в първи курс не е лесна, тъй като те сега едва навлизат в академичната сфера и развиват своите умения не просто да учат и да възпроизвеждат, а и да създават и творят. По думите й, това са много ценни умения, особено за тези, които решат да продължат след години с изследователска дейност.

2

Заместник-деканът поздрави всички участници за старанието и усилията, които са вложили, за да подготвят интересните теми и изрази увереността си, че както и през предходните години семинарът ще бъде празнично събитие – за преподавателите и за самите студенти.

3

Проф. Чавдарова-Костова пожела на най-младите си колеги да продължават с изследванията и изрази надеждата си да види част от участниците в семинара като докторанти.