Начало / Новини / Календар / TEDxSofiaUniversity

Театрална зала, Ректорат

Първото по рода си събитие TEDxSofiaUniversity ще се проведе на 12 май 2018 г. от 9.00 до 19.00 часа в Театралната зала на Софийския университет.

TED (Technology Entertainment and Design) е световна поредица от конференции, собственост на частна фондация с нестопанска цел, създадена, за да популяризира „идеи, ценни за разпространяване“. Всички TEDx събития са независими, въпреки че са лицензирани от световния бранд.

TEDxSofiaUniversity се организира от доброволци с подкрепата на Студентския съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Под формата на 15-минутни лекции 12 говорители ще споделят своите идеи, преживявания или опит пред публика от студенти, докторанти и възпитаници на Софийския университет, които участват в организации, имат награди или ръководят студентски проекти.

Говорителите са Яна Петрова, основател на CoKitchen, Христо Пенчев, основател и собственик на UAC Management, Любомир Аламанов, управляващ партньор на SiteMedia Consultancy, Велина Драгийска, съосновател на Inspire Bulgaria, Симона Петева, докторант по екология, Филип Янков, основател на x8academy, Виктория Христова, студент по молекулярна биология в University College London, Антон Стратиев, съосновател на Puzl CowOrKing, Виктор Данчев, физик и координатор на Space Challenges, Габриела Павлова, докторант в Софийския университет, Борислав Орлинов, главен редактор на TennisKafe.com, и Евтим Милошев, главен изпълнителен директор на Dream Team Productions.

Лекциите ще бъдат заснети от „Алма Матер“ ТВ, а след това ще се разпространяват в каналите на TED.

Повече информация и подробности за говорителите може да бъде намерена в официалната страница на събитието на адрес: https://tedxsofiauniversity.com/index.html