Начало / Новини / Календар / "Ромео и Жулиета" по Уилям Шекспир

Театър-лаборатория „Алма Алтер“, Ректорат

Постановка: Николай Георгиев
Хореография: Петя Йосифова
Участват: Георги Арсов, Илианна Сербезова, Марко Дженев, Пламен Момчилов, Фасика Мелаку, Константин Кучев, Мирела Иванова, Ким Думанон, Моника Методиева, Андриян Асенов

Режисьорът Николай Георгиев се впуска към една от най-класическите и същевременно емблематични пиеси в световната драматургия, но не за да я постави на сцена, а за да срещне човекът-зрител с едно момиче-ангел – Илианна Сербезова. Неин партньор е Георги Арсов, познат на широката публика от музикалния формат „Х-фактор“. Те се отказват от мислите, от логиката си, от морала, от семейството и обществото си и откровено заявяват „Аз не съм Ромео“, „Аз не съм Жулиета“.
Оръжие в битката на двете големи фамилии Монтеки и Капулети са хореографиите на Петя Йосифова, а в подкрепа на любовта на Георги и Илиана е авторската музика на Константин Кучев. Спектакълът е решен в стилистиката на бедния театър. Декорите липсват. Остава само срещата между човеците.
„Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ е част от програмата „Шекспир – съвременен и жесток“, която до момента включва заглавията „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Време е за Лир“, „Ричард – кой Ричард“ и „Аз, лейди Макбет".

Romeo i Julieta