Начало / Новини / Календар / Видеоконференция „Перспективи за културните институции на паметта – библиотеки, музеи, архиви в дигиталната ера“

Конферентна зала, Ректорат

Катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика“ (БИНКП) към Философския факултет на Алма матер и Орловският държавен институт по култура (гр. Орел, Русия) за седма поредна година организират съвместна видеоконференция, посветена на актуални проблеми в областта на библиотеките, музеите и архивите.Темата на тазгодишното издание е „Перспективи за културните институции на паметта – библиотеки, музеи, архиви в дигиталната ера“, като във форума ще участват студенти, докторанти и преподаватели от Катедра БИНКП и от ОДИК – Орел.

През годините конференцията се утвърди като събитие, даващо възможност на младите хора и академичния състав от двете висши учебни заведения да обменят идеи, визия и иновативни практики за развитието на институциите на паметта, както и по отношение на бъдещето на професиите, свързани с тях.

Събитието ще се проведе в рамките на честванията на 65-годишнината на Катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика“ и програмата на „Майските дни на културата“ в Алма матер.