Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / Катедра Африканистика и Индо-тихоокеански изследвания ви кани на лекцията на Борис Чеширков, "Бедствия и хуманитарни кризи в Африка"

   

 

Катедра Африканистика и Индо-тихоокеански изследвания има удоволствието да ви покани на лекцията на Борис Чеширков, "Бедствия и хуманитарни кризи в Африка", която ще предложи преглед на най-актуалните и широкомащабни хуманитарни кризи в Африка, както и мерките за осигуряването на хуманитарна помощ и международна закрила, в различните горещи точки на континента.

Лекцията ще се проведе на 16-ти януари 2024г., от 17 ч., в зала 2 на Ректората.

Борис Чеширков

Борис Чеширков е експерт по комуникациите на Агенцията на ООН за бежанците, ВКБООН. Между 2020 г. и 2023 г. Борис e глобален говорител на ВКБООН, покриващ африканския континент и изпълняващ ролята на комуникационен координатор на ВКБООН в областта на климатичните промени.

Преди работата си в Женева, Борис ръководи комуникационния екип на ВКБООН в Гърция между 2017 и 2020 г. и е говорител на ВКБООН на остров Лесвос по време на кризата през 2015 и 2016 г. Борис за първи път се присъединява към Агенцията на ООН за бежанците през 2007 г. в родната си страна България.

От скоро Борис е отново във ВКБООН в България, като ръководител на отдела за външни отношения на агенцията.

Очакваме ви на 16-ти януари, от 17ч. , в зала 2