Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / Стипендианти на Фондация „А. С. Онасис” за академичната 2023/2024 г.

   

 

Катедрата по класическа филология обявява стипендиантите на Фондация „А. С. Онасис“ (Onassis Foundation) за академичната 2023/2024 г. от 2-ри, 3-ти и 4-ти курс на бакалавърската програма на специалност „Новогръцка филология“ в СУ (по решение на катедрения съвет на Катедрата от 20.12.2023 г.):
OnassisEducation_logo_black_2

 

Три стипендии от стандартната квота за бакалавърската програма (по чл. 2 (2) от Правилника за условията и реда за предоставяне на стипендиите):

- Светлин Бузов – втори курс, бал 5,92
- Александра Павлова – трети курс, бал 5,86
- Анна Ангелова – четвърти курс, бал 5,44

 

Една пренасочена стипендия от магистърската програма (по чл. 2 (4) от Правилника за условията и реда за предоставяне на стипендиите):

-Михаил Хаджиев – трети курс, бал 5,77

 

Две поощрителни стипендии (по чл.2 (9) от Правилника за условията и реда за предоставяне на стипендиите):

- Василиса Махерова – трети курс, бал 5,75
- Велимир Макавеев – втори курс, бал 5,73.

 

Поздравяваме наградените студенти за положените усилия и успехите!

 

Стипендиите за високи академични резултати и специални постижения са предназначени за студенти от бакалавърската и магистърската програма на специалност „Новогръцка филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и се предоставят ежегодно от Фондация „А. С. Онасис“ в рамките на проект за сътрудничество. Дейностите по съвместния проект са насочени към популяризирането и развитието на обучението по новогръцки език и култура в Софийския университет. Специалност „Новогръцка филология“ в СУ работи с Фондация „А. С. Онасис“ от 2016 г., като в началото на академичната 2023–2024 г. сътрудничеството беше подновено с нов договор за периода 2023–2027 г.

 

 

 

Уебсайт на „Фондация „А. С. Онасис“ – http://www.onassis.org/