Начало / Университетът / Факултети / Биологически факултет / Конференции / БиоФест 2023

   

След тригодишна пауза беше подновено провеждането на Биофест в Биологически факултет, който по традиция се провежда през месец май. Събитието беше посетено от стотици ученици от първи до 12 клас. Интересът към фестивала на биологическите науки доведе както организирани от учителите класове с профил Биология, така и самоорганизирали се ученици и родители.

Преподавателите от Биологическия факултет представиха на гостите научната си дейност по забавен и достъпен начин, децата „откриха“ приложния аспект на науката в своето ежедневие. Потопиха се в света на студентските клубове към Биологически факултет – С.К.О.Р.Е.Ц., клуб Ентомолог и Голямата картина. Запознаха се с живите бижута на Антарктика, част от биоразнообразието в акваторията на Южен залив, о. Ливингстън.

Щандовете бяха посетени и от самите студенти на Биологически факултет, което им позволи личен контакт с преподаватели извън техния курс на обучение и ги ориентира в избора на магистърска програма. Малки и големи, биолози и неспециалисти си тръгнаха от Биофеста с усмивка, обогатени по свой начин с пожелание събитието да се провежда в два дни, за да могат по-спокойно да се насладят на многоликия образ на Биологията. В края на деня участниците бяха удовлетворени от труда си и вече обмисляха какво ще представят на следващия Биофест.

Заповядайте отново при нас!

1
2
3
4
5
6
7