Начало / Новини / Новини и събития / Във Факултета по журналистика и масова комуникация се проведе форум за кариерно развитие

   
Във Факултета по журналистика и масова комуникация се проведе форум за кариерно развитие

Събитието се провежда за първи път и е насочено към всички студенти, които имат интерес към сферата на комуникациите, връзките с обществеността, медиите, журналистиката и тяхното измерване. Партньор на инициативата бе Международната асоциация за измерване и оценка на комуникацията AMEC.

Кариерата в сферата на медийните изследвания е подходяща както за настоящи студенти, така и за завършили различни хуманитарни специалности.

Д-р Мая Колева, член на борда на директорите на AMEC и ръководител изследвания и анализи в Commetric, представи инициативата, като подчерта, че в България се извършват изследвания на много високо ниво.

1-1

По време на събитието организаторите A Data Pro, Commetric, DeLange Analytics, Perceptica и PressRelations представиха накратко своята дейност.

По-късно през деня се проведе дискусионен панел за медийните изследвания в дигиталната ера през погледа на двама млади професионалисти, номинирани за международна награда “Young Professional of the Year” на AMEC - Анастасия Нанивска от A Data Pro и Христина Петрова от Commetric.

4-1

В рамките на проведения форум посетителите имаха възможност да се срещнат с експерти и да научат повече за кариерата в медийните изследвания.

3-1

На събитието бе разгледан и специфичният характер на комуникационната индустрия и нуждата от нови методи за изследване, анализ и измерване на усилията на комуникационните отдели – методи, които доказват тяхната ефективност.

5-1