Начало / Новини / Календар / Колоквиум и международна конференция по кореистика

Конферентна зала, Ректорат

На 22 април 2019 г. от 17.00 часа в Конферентната зала на Ректората на Софийския университет проф. Пак Чонгчхол ще проведе колоквиум на тема „2018 Inter-Korean Summit“.

На 23 април 2019 г. от 9.00 часа също в Конферентната зала ще бъде открита Международна конференция по кореистика на тема „Korean Peninsula – Traditions, Culture, Historical perspectives“.

На официалното откриване ще присъстват посланикът на Република Корея у нас Джънг Джингю, доц. д-р Ким Со Йънг, ръководител на проекта „Изграждане на обща образователно-изследователска система, с цел установяване и разпространение на Кореистиката в Източна Европа“, проф. Мадлен Данова, декан на Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет и проф. д-р Светла Къртева-Данчева, директор на Центъра по кореистика на Софийския университет. В конференцията ще участват преподаватели и изследователи от България, Корея, Турция, Унгария, Сърбия, Румъния и Полша.

Събитията се организират с помощта на Университетската програма по кореистика към Министерството на образованието на Република Корея и Академията по кореистика.

Повече информация за събитието можете да намерите тук.

Poster1
Poster2