Начало / Новини / Календар / Медиен боклук и гетоизирани публики

Конферентна зала, Ректорат

Втора лекция от поредицата "Университет за всички", открити лекции по социални и хуманитарни науки.
Лекцията предлага анализ на медийното съдържание и потребление в контекста на излишното и ненужното. Как да отделим полезното в медиите от боклука, който те също произвеждат? Има ли връзка между медийния боклук и гетоизирането на специфични публики? Могат ли гетоизираните потребители да си върнат значимостта?
Лектор: Доц. Орлин Спасов (ФЖМК, СУ); дискутант: гл.ас. д-р Ния Нейкова (БАН)
https://www.facebook.com/events/465173207347857/

Университет за всички е съвместна инициатива на учени от социалните и хуманитарните науки от три от водещите образователни и научни институции в България – Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Институт за изследването на обществата и знанието, БАН и Нов български университет.

Поставяме си за цел да дискутираме актуални теми от обществено значение извън затворените институционални и академични рамки и да привличем вниманието на по-широка аудитория, както от специалисти и студенти, така и от граждани, които се вълнуват от осмислянето на случващото се около нас. Планираме поредица открити лекции, развити през призмата на разнообразни хуманитарни подходи и парадигми.

https://www.facebook.com/Университет-за-всички-297777467751970/?modal=admin_todo_tour

Научен комитет: проф. Антоний Тодоров, проф. Ивайло Дичев, проф. Светла Колева, доц. Георги Вълчев, гл.ас. д-р Велислава Петрова, гл.ас. д-р Ния Нейкова.