Начало / Новини / Календар / „Да живее България“ - прожекция и дискусия

Конферентна зала, Ректорат

На 13 февруари 2019 г. от 19.00 часа в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет ще се състои прожекция на филма „Да живее България“ и дискусия.

„Да живее България“ разглежда проблема за възхода на национализма в България като проследява развитието на младежи от София, Стара Загора и Пловдив в продължение на няколко години. Филмът на Адела Пеева поставя редица въпроси за въздействието на образованието и други значими социални фактори върху младите хора.

Прожекцията ще бъде последвана от дискусия с участието на режисьора на филма Адела Пеева, проф.д.с.н. Ивайло Дичев и проф. д-р Искра Баева. Модератор ще бъде Ирина Недева, Председател на АЕЖ-България и журналист от програма „Хоризонт“ на БНР. Студенти и преподаватели от публиката също ще имат възможност да вземат участие в дискусията.

Събитието е част от проекта „Патриотизъм, национализъм и език на омразата“ и се организира от „Адела Медия“ съвместно със Студентско общество за равенство при Софийския университет и Академично етноложко сдружение - СУ, с подкрепата на Национален фонд “Култура“.