Начало / Новини / Календар / Представяне на книгата "Великият дизайнер"

Конферентна зала, Ректорат

На 22 ноември 2018 г. от 18.00 ч. в Конферентната зала в Ректората ще се състои премиерата накнигата на Валентин Велчев "Великият дизайнер" .

Събитието се организира от Университетското издателство „Св. Климент Охридски“ и се провежда в рамките на традиционните Климентови дни на Софийския университет.

"Книгата на Валентин Велчев отстранява вековни заблуди, на първо място сред които е клеветата за несъвместимостта между християнската вяра с нейното учение и науката, както я разбира Новото време. В дебат с налагани натуралистични теории авторът посочва неточности, предвзети интерпретации на факти и произволни спекулации. Но не това е основното. Ударението пада върху изграждането на обосновани хипотези, търсещи отговор на фундаментални въпроси като произхода на вселената, на живота, на мисленето и т.н. Построено едновременно естественонаучно и богословски, изследването се нарежда сред тези, които необходимо трябва да бъдат взимани предвид при подхода към базисните и решаващи теми на съвременната наука."

Проф. дфн Георги Каприев

 

velikiqtdizainer