Начало / Новини / Календар / Нощ на театрите - „Пионери“ по пиесата на Дейвид Хънкинс

Театрална зала, Ректорат

Не можеш да обещаеш на милион деца, че ще бъдат космонавти. Само някои от тях ще реализират мечтата си да летят в космоса. Не всички ще бъдат пилоти във Формула 1, но някои ще правят гумите за състезателните коли. Не всички ще бъдат балерини, но някои ще правят балетните обувки.

Така говореше лидерът на трупата на Зора и Кирил, когато за пръв път се срещнаха като млади пионери. 25 години по-късно Зора и Кирил се срещат отново, за да разберат, че всичко се е променило.

Как знаем, че се е случило? Как преценяваме, че се е случило, как го измерваме? Дали е в квадратните метри на пространство, в което живеем? Дали е в разнообразната храна, която ядем? Дали е в достъпа ни до книги, музика, театър и култура? В сигурността на следващото поколение и поколението след него? Или е творческият импулс във всеки от нас - колективен и индивидуален - предвижващ поколение след поколение?

Режисьор и хореограф: Петя Йосифова

Текст: Дейвид Хънкинс

С участието на: Пламен Момчилов, Петя Йосифова, Мирослав Филков, Марко Дженев, Кристияна Миткова, Камен Жижанов, Адрияна Славова, София Николова