Начало / Новини / Календар / Представяне на филма "Няма къде да се криеш"

Театрална зала, Ректорат

Филмът проследява медика Нори Шариф в продължение на 5 години на драматична промяна, предлагайки уникален достъп до една от най-опасните и недостъпни зони в света – „триъгълника на смъртта“ в централен Ирак. Докато първоначално се заснемат истории на оцелели и надеждите им за по-добро бъдеще, докато американските и съюзнически войски се изтеглят от Ирак през 2011-та, конфликтите с иракските войски продължават и населението бяга в чужбина, придружено от по-голяма част от медицинския персонал. Нори е сред малкото, които остават. Когато „Ислямска държава“ настъпва към Джалавла през 2014-та и превзема града, на Нори също се налага внезапно да побегне, заедно със семейството си, насочвайки камерата към самия себе си.

Оригинално заглавие: Nowhere to Hide
Времетраене: 86 минути
Режисьор: Zaradasht Ahmed
Език по произход: норвежки, арабски, английски
Година: 2016
Държава: Норвегия, Швеция
Дистрибуция: East Village Entertainment

* * *

„КинеДок“ е нов вид международна общност, единствена по рода си инициатива, представяща авторско и предизвикващо дискусии европейско документално кино на нетрадиционни места, извън киносалони. „КинеДок“ е алтернативна платформа за разпространение, свързваща почитателите и създателите на авторско документално кино.

През 2018 г. се провежда за четвърта поредна година едновременно в седем държави – Чехия, Хърватия, Унгария, Румъния, Словакия, Норвегия и след изключително успешното си първо издание – отново в България, с организатор „Активист 38“.

В програмата влизат 14 документални филма от Централна и Източна Европа – по два от всяка от страните-участници, които ще бъдат прожектирани на стотици алтернативни локации във всяка от държавите. Програмата се подбира като се вземат под внимание най-награждаваните и дискутирани документални заглавия от продукцията на участващите държави в последните години.