Начало / Новини / Новини и събития / В Софийския университет се проведе Втората национална конференция „Оптометрия и очно здраве“

   
В Софийския университет се проведе Втората национална конференция „Оптометрия и очно здраве“

В Ректората се проведе Втората национална конференция "Оптометрия и очно здраве", организирана съвместно от Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Българския Съюз на оптометристите.

В рамките на конференцията се състояха 21 лекции, представени от гост-лектори от Великобритания, Ирландия, Германия, Израел, Хърватия, Франция, Италия и България и 14 научни работилници. Участници бяха оптометристи, офталмолози, оптици, студенти, специализанти от България и Македония.

1

Една от главните цели на конференцията бе повишаване на качеството на услугите в областта на очното здраве чрез надграждане на знания и опит. Конференцията беше подкрепена от представители на бизнеса – „Есилор България“, „Алкон България“, „Ленсоптикал“, „Оптигруп“, „Юниглас“, „Гранд Оптикс“ и „Джой Оптикс“, CMI и IMD.

3

Сред официалните гости на откриването на форума бяха представителите на БСК Мирослав Тончев - главен директор "Регионални организации", и Росен Сиркьов – директор "Браншови организации". Прочетени бяха поздравителни адреси от името министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и на изпълнителния председател на БСК Радосвет Радев.

2
4
5