Начало / Новини / Календар / Седми международен лагер по японски език и култура

с. Гергини, Габрово

За седма поредна година Катедра „Японистика“ към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира международен лагер по японски език и култура.

Целта на тези лагер-школи е да задълбочат връзките на изучаващите японски език на Балканите и същевременно да популяризират японската култура в България. Тази година в проекта ще се включат 35 участници – студенти и преподаватели от България, Сърбия, Румъния и Македония.

Лагерът ще се проведе в Центъра за обучение на местните власти – Гергини, Габрово от 22 до 25 септември 2018 г. Събитието ще завърши с интерактивен мини-фестивал на балканския хумор и японската култура в Дома на хумора и сатирата в гр. Габрово на 25 септември 2018 г. от 13 до 15 ч.

Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на Японската Фондация (The Japan Foundation), със съдействието на Центъра за обучение на местните власти към Националното сдружение на общините в Република България и Дома на хумора и сатирата в гр. Габрово.

Плакат