Начало / Новини / Календар / Студентският съвет ще отличи най-добрите студенти на Софийския университет

Аула, Ректорат

За трета поредна година Студентският съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира конкурс „Студент на годината“. Конкурсът през 2018 г. е посветен и на 130-годишнината от основаването на най-старото висше училище в България.

Конкурсът се провежда под патронажа на ректора на Алма матер и има за цел да подпомогне развитието на студентите и докторантите и да отличи най-добрите от тях. Наградният фонд на конкурса се осигурява частично от бюджета на Студентския съвет и се допълва от спонсори и партньори. Стремежът на Студентския съвет е наградите за победителите във всяка една от категориите да бъдат не само материални, но и такива, които да подпомогнат тяхното бъдещо професионално развитие.

Жури с председател ректорът проф. дфн Анастас Герджиков и членове заместник-ректорът доц. д-р Георги Вълчев, ректорът на Софийския университет в периода 1999-2007 г. проф. Боян Биолчев, председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание г-жа Милена Дамянова, заместник-министърът на младежта и спорта г-жа Ваня Колева, омбудсманът на Република България г-жа Мая Манолова, главният редактор на вестник „24 часа“ Борислав Зюмбюлев, президентът на Musala Soft JSC г-жа Елена Маринова, главният изпълнителен директор на УниКредитБулбанк Левон Хампарцумян, деканът на Биологическия факултет на Софийския университет доц. д-р Стоян Шишков, председателят на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет д-р Веселин Милев, председателят на Националното представителство на студентските съвети г-жа Яна Вангелова и ръководителят на катедра „Теория и история на държавата и правото“ в Юридическия факултет на Софийския университет проф. д-р Даниел Вълчев разгледаха постъпилите 73 кандидатури.

Кандидатите са разпределени в десет категории: „Педагогически науки“; „Хуманитарни науки“; „Социални науки“; „Стопански науки“; „Правни науки“; „Природни науки и биотехнологии”; „Математика и информатика“; „Здравеопазване“; „Доброволческа дейност“ и „Спорт“. За втора година ще бъде отличен и най-добрият докторант на Софийския университет.

Победителите ще бъдат отличени на 11 май 2018 г. на тържествена церемония, която ще започне в 19.30 часа в Аулата на Софийския университет.