Начало / Новини / Новини и събития / Кариерно развитие за биолози

   
Кариерно развитие за биолози

В Биологическия факултет се проведе форум за кариерно развитие с участието на водещи частни фирми и публични институции, предлагащи профилирани възможности за работа и стажове на студенти-биолози.

Събитието е част от програмата на Биологическия факултет, посветена на 130-годишнината на Алма матер, и е подкрепено от Фонд научни изследвания и Научно-изследователския сектор към Университета, както и от Студентския съвет на Биологическия факултет.

По време на форума студентите имаха възможност лично да се запознаят с възможностите за работа в организациите, заявили участие и присъстващи със свой щанд и рекламни материали във фоайето на факултета. За първа година бизнесът, институциите, студентите и техните преподаватели бяха поканени да участват в кръгла маса за кариерно развитие, провеждаща се паралелно с изложението.

8-a
1-a

Деканът на факултета доц. Стоян Шишков откри събитието в препълнената 239 аудитория, представяйки накратко целта на инициативата и важността на подобни публични събития за мотивацията, добрата ориентация, а оттам и за успешната реализация на младите специалисти след дипломирането им, а и още по време на следването им. Очакваната полза от кръглата маса е презентациите на фирмите и предлаганите от тях конкретни възможности за професионална реализация да достигнат до възможно най-много студенти, а фирмите, набиращи служители с компетенции на възпитаниците на факултета, да се опознаят и да сравнят условията, които предлагат на висококвалифицирани кандидати.

3-a

Във форума взеха участие представители на над 13 организации:

„Ветпро/Вифарма“, производител на ветеринарни препарати и на хуманни лекарства и хранителни добавки;

„Биовет“ АД, производител на активни субстнации, ензимни комплекси и други продукти за ветеринарно или хуманно приложение;

„Аквахим“ АД, търговско консултантска организация за лабораторни решения за фармацевтични, клинични, хранителни, индустриални и контролни лаборатории;

Българският клон на една водещите фармацевтични компании в света Merck;

Екологичният научно-образователен център към Столичната зоологическа градина

„Софийска вода“

PPD“, международна компания с консултантска, научно-изследователска и развойна дейност в областта на медицината;

„Заедно в час“

Националната генетична лаборатория

Болницата за женско здраве „Надежда“ и Тъканна банка „Биорегенерация“ ООД - най-голямата банка за частно съхранение на стволови клетки в България, със собствени високотехнологични лаборатории; BDC, Centre of Microbial and Plant Genetics (Belgium);

Кръглата маса завърши с представяне доц. Михаил Илиев от Биологическия факултет, който разясни на студентите различните възможности за финансиране на научно-изследователски проекти, предоставяни от Европейския научно-изследователски съвет.

Репортаж на Телевизия "Алма Матер":

11-a
17-a
14-a
6-A