Начало / Новини / Календар / Представяне на образователната програма University Innovation Fellows на университета Станфорд

Зала 224, Ректорат

 

На 9 май 2018 г. от 18.30 часа в зала 224 в Софийския университет Фондация „Български център по предприемачество“ ще представи образователната програма University Innovation Fellows на университета Станфорд, Калифорния, в която могат да участват български студенти и техни преподаватели. В събитието ще участват водещите лектори от университета Станфорд Летисия Бритос Каванаро и Хумера Мариам Фасихудин.

Талантливи български студенти с лидерски умения, креативност и предприемачески дух вече имат възможност да получат още знания и сертификат от един от най-престижните университети в света – Станфорд, Калифорния. Висшето училище е лидер в иновациите и новите технологии. Оттам тръгват кариерите на хора като Илон Мъск (Tesla), Мариса Майер (Yahoo), Рийд Хейстингс (Netflix), Евън Шпигел (Snapchat) и много други. Програмата ще бъде финансирана от фондация „Български център по предприемачество“ и от Google. Таксата за обучението е 4000 долара на студент и ще се поеме от фондация „Български център по предприемачество“ (https://foundationbec.org/).

Програмата UIF (University Innovation Fellows) е престижен курс по предприемачество, креативност и иновации и представлява интензивно обучение, което трае 6 седмици и завършва с изпит, а студентите получават сертификат. Провежда се онлайн, като най-успешните участници ще бъдат поканени на едноседмична среща в Станфордския университет, Калифорния, за да обменят опит и да получат допълнителни насоки от водещи ментори. Програмата UIF е в партньорство с Hasso Plattner Institute of Design, Stanford и се финансира от The National Science Foundation, правителствена фондация, САЩ. Целта е студентите да получат допълнителни умения, за да бъдат лидери и успешни предприемачи на бъдещето.

Периодът за кандидатстване е 16.04 - 21.05.2018 г., а обучението ще започне на 04.09.2018 г.

Българските университети могат да предложат по четири талантливи студента, които показват качества на лидерство и организационни умения, както и един преподавател. Студентите трябва да са в средата на образованието си (завършили четири семестъра) или вече дипломирани бакалаври или магистри, както и докторанти.

Кандидатства се на сайта на UIF (http://universityinnovationfellows.org).

Прилагат се:

- молба /по образец/ за лидер на факултет;

- документ за платена такса 4000 долара;

- препоръчително писмо от ректора на съответния университет;

- три препоръки от преподаватели или водещи професионалисти.

Плакат