Начало / Новини / Календар / „Другият любовник“ – прожекция в рамките на София Филм Фест 2018

Театрална зала, Ректорат

„ДРУГИЯТ ЛЮБОВНИК“ / L’Amant Double

Франция-Белгия, 2017, 107 мин, цветен

Режисьор – Франсоа Озон
Режисьор – Франсоа Озон
Оператор – Маню Дакос
Музика – Филип Ромби
С участието на – Жереми Рение, Марин Вакт, Жаклин Бисе, Доминик Реймон, Мириам Бойе
Продуценти – Ерик Алтмайер, Николас Алтмайер
Продукция – Mandarin Production

Награди и номинации – Кан ’17 – Състезателна програма

Клое е красива млада дама, която се намира в труден момент от живота си. Тя тръгва на сеанси при привлекателния и мистериозен психолог Пол. Платените им разговори водят до неизбежна връзка и няколко месеца по-късно Клое е влюбена и живее с новия си партньор. Въпреки че стабилният живот й носи отдавна забравеното щастие, тя все повече започва да се съмнява, че любимият й не е точно мъжът, за когото тя го мисли. Франсоа Озон, „лошото момче“ на френското кино, се връща към „лудите“ си филми с Двойният любовник, чиято премиера е в Кан. В този филм, с участието на Марин Вакт и Жереми Рение, Озон безспирно ни очарова, работейки с прочутото си естетическо чувство, за да режисира този сложен и провокативен филм за идентичността, доверието, любовта и страстта.

Amant-Double-6-768x511

С „Двойният любовник“ исках да създам сексуален трилър със силно психологическо напрежение. Идеята не беше да шокирам, а по-скоро да представя сложността на сексуалното привличане. Определено е различен от „Франц“, който е по-семпъл – дваматаосновни персонажи не направиха нищо повече от това да разменят една целувка. (Франсоа Озон пред Variety.com)

Франсоа Озон е френски режисьор, роден през 1967 г. в Париж. Завършил кино в престижното парижко филмово училище ФЕМИС. Късометражните му филми са показвани на много кинофестивали по целия свят. През 1998 г. снима пълнометражния си дебют „Ситком“, показан в „Седмицата на критиката” в Кан. Следващите му два филма също участват в престижни фестивали – „Престъпни любовници“ във Венеция през 1999 г., а „Капки вода върху горещи камъни“ в Берлин през 2000 г. През 2002 г. триумфира на „Берлинале” с „8 жени. Басейнът“ е в конкурсната програма на Кан през 2003 г.

Повече информация за прожекциите в Университета ще откриете в сайта на Културния център на Софийския университет: http://culturecenter-su.org/?p=8137