Начало / Новини / Календар / Школа “Компютърно моделиране на материали”

Факултет по химия и фармация

В периода 4 - 5 декември 2017 г. във Факултета по химия и фармация на Софийския университет ще се проведе втора школа "Компютърно моделиране на материали". Събитието се провежда в рамките на проекта "Materials Networking", финансиран по програмата „Хоризонт 2020“.

В школата ще участват млади учени от Факултета по химия и фармация на Софийския университет, a лектори ще бъдат световно известни учени в тази област от организациите-партньори по проекта – проф. Пабло Гамало, проф. Стефан Бромли, проф. Елисео Руиз, проф. Серджо Мадурга, проф. Хорхе Ехеверия и проф. Йорди Цирера от Университета в Барселона; проф. Юкий Нагат от Института за полимерни изследвания на Макс Планк, Майнц, Германия, както и проф. Иван Вакарелски, Университет за наука и технологии "Кинг Абдула" в Саудитска Арабия.

От българска страна лектор ще бъде проф. Ивелина Георгиева от Българската академия на науките, а трите групи от Факултета по химия и фармация на Софийския университет, работещи в областта на изчислителната химия, ще представят последните си изследвания.

Повече информация може да бъде намерена на интернет страницата на проекта www.materialsnetworking.eu.