Начало / Новини / Новини и събития / Известни са участниците във финалите на най-голямото световно състезание по ИТ за ученици

   
Известни са участниците във финалите на най-голямото световно състезание по ИТ за ученици

За трета поредна година Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ организира участието на българския национален отбор по ИТ в най-голямото световно състезание за ученици, в което мерят сили повече от 400 000 участници от над 130 държави.

За участие на финалите, които ще се проведат от 7 до 10 август 2016 г. в Орландо, САЩ ще се състезават:

1_303x200

Това е само една от инициативите на Сдружението в рамките на проект „Кариера в ИТ“, реализиран с финансовата подкрепа на Microsoft Bulgaria. Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е насочен към 20 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и които са от региони в страната, в които младежката безработица е най-голяма. На тези активни млади хора се предоставят достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е един от 27 гранта на Microsoft YouthSpark за младежки неправителствени организации в 25 страни в Европа през 2015 г. и част от световния ангажимент на Microsoft да се създадат възможности за 300 милиона младежи в 100 страни през следващите три години.

FEBA Alumni е сдружение на възпитаниците на Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", основано през 2004 г. от 33-ма студенти, завършили факултета. Стопанският факултет е водеща институция в страната за обучение и изследвания в областта на икономическите и управленските науки. В рейтинговата система за висшите училища в България за 2011 и до 2015 г. Стопанският факултет заема челните места в направленията "Администрация и управление" и "Икономика".

Повече информация за предишни събития можете да видите тук:

Шестима български ученици се борят за злато в най-голямото световно състезание по ИТ

В Софийския университет бяха обявени резултатите от проект „Кариера в ИТ“