Начало / Новини / Новини и събития / Студенти от СУ участваха в тържество, посветено на кубинския поет Хосе Марти

   
Студенти от СУ участваха в тържество, посветено на кубинския поет Хосе Марти

В посолството на Куба у нас тържествено беше отбелязана 163-годишнината от рождението на кубинския национален герой и поет на Куба Хосе Марти. Събитието бе открито от посланика на Куба в България Педро Пабло Сан Хорхе в присъствието на посланици, културни дейци, членове на асоциацията за приятелство на Куба и България, преподаватели и студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Безсмъртната и въздействаща поезия на бореца за народна свобода бе представена от студенти в специалност „Начална училищна педагогика и чужд език“ на Факултета по начална и предучилищна педагогика към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В артистичната художествено-музикална композиция прозвучаха най-силните патриотични стихове от творчеството на поета. Благотворителният спектакъл бе дело на художествения ръководител Данка Щерева – преподавател във Факултета по начална и предучилищна педагогика, и художествения консултант Тамара Такова – преводач от испански, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и председател на асоциацията „България – Куба“.

1