Начало / Университетът / Факултети / Факултет по журналистика и масова комуникация / Полезни връзки

   

Нов сайт на ФЖМК

Уважаеми колеги,
Факултетът по журналистика и масова комуникация пусна нов сайт с по-удобен, модерен и достъпен дизайн. След 1 ноември 2021 г. ще намирате на него най-актуалната информация за всички учебни, научноизследователски, културни и други аспекти от живота на факултета. Очакваме вашите отзиви и препоръки за по-нататъшното му усъвършенстване.

 

Newmedia21.eu

Newmedia21.eu. Медиите на 21 век е онлайн издание за анализи, изследвания и критика на медиите, връзките с обществеността и рекламата. Сайтът е създаден с решение на научно-изследователския колектив на проекта на тема „Пресата – в условията на интернет и новите медии” към фонд „Научни изследвания” на МОМН от 14.03.2011г., и с решение на Катедрата на ЮНЕСКО „Комуникация и връзки с обществеността” към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски” от 08.03.2011г. Публикациите в Newmedia21. Медиите на 21 век се рецензират и одобряват за публикуване от международен Редакционен съвет.

amtv.bg

Университетската телевизия Алма Матер е регистрирана в СЕМ като телевизионна програма за култура, образование и младежки политики. Статутът й е на обществен оператор.
Програмната концепция и схема предвиждат поетапно създаване на 24-часова ТВ програма, излъчвана по кабел и сателит, както и в интернет.

meddesign.blogspot.com

designknigoizd.blogspot.com

Блогове на проф. д-р Веселина Вълканова за графичен дизайн и типография, медии и фотожурналистика.

FJMC Alumni - Faculty of Journalism and Mass Communication Alumni

Сайт на завършилите ФЖМК

Нови книги

dolceta.eu

Долчета е проект за онлайн обучение на потребителите, който включва 27 държави-членки на ЕС и се финансира от Европейската комисия. Долчета предоставя онлайн модули, които се отнасят до различни теми свързани с правата на потребителите. В разработването на версията на български език участва екип от Софийския университет "Св. Климент Охридски".