Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Проект SCHOLARNET / Новини от SCHOLARNET / Най-голямата учебна зала в Стопанския факултет и Кампус Изток на СУ „Св. Климент Охридски“ беше обновена с подкрепата на проекта SCHOLARNET

   

24.02.2022

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ има готовност да посрещне своите студенти в обновени и съвременно оборудвани аудитории. Като част от дейностите, включени в проекта за изграждане на изследователски капацитет SCHOLARNET, финансиран от Национална научна програма „Европейски научни мрежи“ на Министерството на образованието и науката, в началото на февруари беше обновена и оборудвана емблематичната зала 400 в Стопанския факултет. Тя е и с най голям капацитет за обучаващи в целия Кампус „Изток“ на СУ „Св. Климент Охридски“.

2

Изцяло обновена и предоставяща условия за дигитално и/или хибридно обучение тя запазва и едно от първите лични и корпоративни дарения за Стопанския факултет, направено от г-н Дайхман (DEICHMANN) в края на 90-те години на 20 в. Залата предлага професионална видеоконферентна техника, включително 3 ТВ екрана, което дава възможност за пълна видимост от всички 120 места в залата. Всеки от хилядите студенти, завършили Стопанския факултет, има ярки спомени от нея и от преживяното там.

4

„Важно е учебната среда за нашите студенти да е ергономична, модерна и предразполагаща към креативно мислене и активно учене. Същевременно имаме ангажимент да съхраняваме и поддържаме наследството, което ни е завещано от нашите предшественици. С реновирането на зала 400 и по-специално на характерните дървени банки в нея показахме, че е възможно успешното съчетание между традиции и иновации, включително по отношение на учебната среда“, споделя деканът на Стопанския факултет и ръководител на проекта SCHOLARNET доц. д-р Атанас Георгиев.

Стопанският факултет трайно заема водещи позиции в Рейтинговата система на висшите училища в България в направленията „Икономика“ и „Стопанско управление“. Студентите на Стопанския факултет могат да се обучават в 3 бакалавърски специалности: „Икономика“, „Стопанско управление“ и „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ и в над 30 магистърски програми по икономика и управление. Включените в учебния план дисциплини се преподават на четири езика (български, английски, немски и френски) от водещи преподаватели и изтъкнати гост-лектори от чуждестранни университети и бизнес организации.

 

 

За повече информация относно проекта SCHOLARNET, моля посетете www.scholarnet.eu и уебсайта на Стопанския факултет: www.uni-sofia.bg/feba