Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Излезе от печат първи том от антологията "Икономически теории" със съставители проф. А. Леонидов и доц. Т. Седларски

   

15.03.2016

 

Излезе от печат първи том от антологията "Икономически теории" със съставители проф. д.ик.н. Атанас Леонидов (1934-2015) и доц. д-р Теодор Седларски. ISBN: 978-954-07-4057-7 (второ, допълнено издание 2017, ISBN: 978-954-07-4279-3).

Антологията по икономически теории има за цел да събере оригинални текстове от бележити икономисти, както и анализи на изследователи на икономическите учения, които да допринесат за запознаването на българския читател с основните концепции и тенденции в развитието на стопанската наука от XVII до XXI в.

В настоящия първи том намират място ключови текстове и аспекти от творчеството на английските класици Адам Смит, Дейвид Рикардо, Джон Стюарт Мил, както и на Маркс. Основната част на книгата е предшествана от аналитично проследяване на основните линии на развитие в икономическата мисъл от класиката до съвремието от двамата съставители на антологията - проф. д.ик.н. Атанас Леонидов и доц. д-р Теодор Седларски.

Антологията се издава със съдействието на Центъра за икономически теории и стопански политики (www.economy.uni-sofia.bg).

 

ЕЛЕКТРОНЕН ВАРИАНТ НА КНИГАТА (pdf)

 

Към Том 2 на Антологията