Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Катедри и Академичен състав / Катедри / Икономика / Преподаватели - Катедра Икономика / Проф. д-р Теодор Седларски / НОВО от проф. д-р Теодор Седларски / Книжарница на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ ще отвори врати в Бургас

   

26.03.2024

 

Литературата на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ скоро ще бъде достъпна в Бургас. Новото начинение обяви проф. Валери Стефанов, директор на издателството.

 

21

 

Предстои разкриването на книжарница, първата извън София. Тя ще бъде разположена в Центъра за съвременно изкуство и библиотека и в нея ще се предлага научна, научнопопулярна, художествена и учебна литература на български и на чужди езици, преводна литература, справочници, списания, годишници с трайно място в националната ни книжовна култура. С това се разширява и присъствието на Софийския университет в Бургас. В новото пространство авторите на издателството ще имат възможност да представят своите научни трудове пред бургаска аудитория, ще бъдат организирани тематични събития, дискусии, студентски прояви.

Очаква се книжарницата да отвори врати преди началото на новата академична година. Начинанието се реализира с подкрепата на Община Бургас.

 

22

 

В рамките на посещението си проф. Валери Стефанов и екипа му - Гергана Борисова, Дари Иванов, Румен Сербезов и Иглика Трифонова се срещнаха със зам.-кмета по „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ Михаил Ненов, с който обсъдиха различните форми на сътрудничество, които да допринасят за академизма в града.

 

23

 

Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ е създадено през 1986 г., а издателската му дейност обхваща всички сфери на знанието.