Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Плащане на семестриални такси чрез СУСИ – 2023/2024 летен семестър

   

Кампанията в СУСИ за плащане на семестриалните такси за летен семестър на 2023/2024 учебна година ще бъде в интервала 20 декември - 16 февруари 2024 г. и ще бъде достъпна от студентския профил. При нея се използва системата за разплащане на ePay/EasyPay (вече и директно с дебитна/кредитна карта).

При такова плащане отпада необходимостта от получаване на печат за платена такса в студентската книжка и присъствено записване. Записването в отдел „Студенти“ на студентите, отговарящи на общите изисквания и платили чрез СУСИ, става без да е необходимо присъствието на студента. Заверката на студентската книжка се осъществява в срок до две седмици от началото на семестъра (съгласно заповед РД 19-80/11.02.2020 г.).

При онлайн плащане през сайта на ePay вече е възможно използване на произволна банкова карта (т.е. без предварително направена регистрация в ePay).

За извършване на плащането операторът Ипей АД начислява съответни такси.

Студентите могат да заплащат семестриалната си такса чрез СУСИ за втори и всеки следващ семестър на следването си.
Кампанията не важи за приетите от летен семестър на 2023/2024 уч. г. – студентите, които ще бъдат през този семестър в 1-ви курс, ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“, трябва да заплатят семестриалната си такса по някой от съществуващите досега начини.

 

Забележка: Моля обърнете внимание, че за да виждате курсовете в Мудъл е необходимо да имате семестриален запис за летен семестър, който ще Ви бъде направен след като платите семестриалната си такса. Краен срок за плащане:

  • за задочно обучение – до 19.01.2024 г.
  • за редовно обучение – до 16.02.2024 г.

В случай че не сте платили до съответната дата, не пишете на администраторите с въпроси защо не виждате курсовете в Мудъл!

 

При проблеми, свързани с плащането чрез СУСИ, моля обръщайте се към администраторите на СУСИ за ГГФ – Отдел „Студенти“.