Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Открита лекция на тема „Енергийната криза и отговорът на ЕС“

   

Катедра „Регионална и политическа география“ има удоволствието да ви покани на открита лекция на тема „Енергийната криза и отговорът на ЕС“ със специалното участие на г-жа Дите Йул Йоргенсен, главен директор на ГД „Енергетика“ в Европейската комисия. Събитието ще се състои на 27.02 от 11 ч. в Огледална зала.

Г-жа Йоргенсен изнася по една лекция пред студенти във всяка страна в ЕС, като имаме честта в България тя да избере нашия университет и нашия факултет. На събитието ще има и специални гости от Министерство на енергетиката на Република България.

Г-жа Йоргенсен е решаваща фигура в определянето на енергийната геополитика на ЕС и се очаква да стане еврокомисар след предстоящите европейски избори. След лекцията ще има възможност за дискусия и задаване на въпроси към нея.
Събитието е част от програмата посветена на 25 годишнината на катедра „Регионална и политическа география“ при Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.