Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Катедра „География на туризма“ проведе трудова борса, която среща студентите с водещите представители на туристическата индустрия

   
Катедра „География на туризма“ проведе трудова борса, която среща студентите с водещите представители на туристическата индустрия

На 6 декември 2023 г. в Аулата на Софийския университет се проведе 27-та ежегодна среща „Производствен стаж и бъдещи кариери в туристическата индустрия на България“, която се организира от катедра „География на туризма“ на Геолого-географския факултет.

В срещата, посветена на 135-та годишнина на Софийския университет, 60-та годишнина на Геолого-географския факултет, 50-та годишнина на катедра „География на туризма“ и 55-та годишнина от създаването на специалност „Туризъм“, участваха студентите от 3-ти курс на специалност „Туризъм“, техните преподаватели и 18 представители на водещи фирми от туристическата индустрия, между които 12 туроператора и 8 висококатегорийни хотела.

Събитието беше водено от доц. д-р Раденка Митова и приветствано от декана на Геолого-географския факултет проф. д-р Климент Найденов и ръководителя на катедра „География на туризма“ доц. д-р Елена Петкова.

Производственият стаж е въведен в учебния план на специалността преди 30 години и до днес остава единствен по рода си по отношение на обучението на кадри с висше образование в специалност „Туризъм“ в страната. В рамките на целия 6-ти семестър от обучението студентите придобиват практически умения в реална работна среда благодарение на партньорските взаимоотношения между туристическия бизнес и Софийския университет.

Катедра „География на туризма“ ежегодно през месец декември организира тази среща под формата на своеобразна трудова борса. На това събитие представителите на бизнеса представят своите оферти за стажантски позиции, а студентите правят своя информиран избор за провеждане на техния производствен стаж.

211