Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / ГГФ на годишната среща на American Association of Geographers

   
ГГФ на годишна среща на American Association of Geographers

От 16 до 20 април 2024 г. в Хонолулу, Хавай, САЩ географи, ГИС специалисти и експерти по околна среда се събират на годишната среща на American Association of Geographers (AAG) за най-новите изследвания и приложения в географията, устойчивостта и ГИС науката. Конференцията е интердисциплинарен форум, отворен за всеки, който има интерес към географията и свързаните с нея дисциплини. Основана през 1904 г. като научно и образователно общество, AAG е световна мрежа от водещи учени, изследователи, професионалисти и студенти. AAG улеснява работата в мрежа и сътрудничеството чрез годишни срещи, международни семинари, специализирани конференции, публикации, изследователски програми и уебинари.

ГГФ на годишна среща на American Association of Geographers - 1

Екипът от преподаватели от Геолого-Географски факултет и НУЦГИТ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ представи в сесията „Hazards, risks and disasters specialty group – Heat risk“ изследване за приложението на безпилотните летателни системи и термалната фотограметрия за бързо картографиране и анализ на ефекта на градския топлинен остров. Проучването е финансирано по проект „Sofia University Marking Momentum for Innovation and Technological Transfer“ (SUMMIT), Национален план за възстановяване и устойчивост, Програма за ускоряване на икономическото възстановяване и трансформация чрез наука и иновации.

ГГФ на годишна среща на American Association of Geographers - 2
ГГФ на годишна среща на American Association of Geographers - 3