Начало / Университетът / Факултети / Философски факултет / Новини / Архив / Стартира проект VideoGAme to improve Mental hEalth (GAME), съфинансиран по програма Еразъм+ на ЕС

   
Game Project Launch

Проектът VideoGAme to improve Mental hEalth (GAME) има за цел да противодейства на социалната стигма върху психическите разстройства и психологическите травми, като повиши осведомеността на младите хора по въпросите за психичното здраве. Проектът обхваща темите за преждевременното напускане на училище и пречките в образованието, приобщаването на маргинализираните млади хора, физическото и психичното им здраве и благосъстояние, като в резултат ще се създаде иновативна видеоигра и курс за онлайн обучение.

 

Проект GAME се съфинансира по програма Еразъм+ на Европейския съюз и ще бъде изпълнен в периода 2022 - 2025 година от консорциум с координатор Paidea (Италия) и партньори SQLearn (Гърция), Софийският университет "Св. Климент Охридски" (България) и Elemento - Associação Ludopedagógica (Португалия).

 

Първата среща на екипите се проведе в Неапол през октомври 2022 г., като по време на събитието партньорите анализираха цялостния подход и определиха предстоящите задачи.

 

Следвайте страницата на проекта във Фейсбук за още новини: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089028406900