Начало / Университетът / Факултети / Философски факултет / Катедри / Катедри / Европеистика / Публикации на катедра Европеистика / Образът на България във водещи европейски медии през 2013г.

   
Образът на България

Вече седем години България е член на Европейския съюз. Българите посрещнаха членството с надежда и продължават да свързват очакванията се за утвърждаване на демокрацията и позитивно развите на страната с Европейския съюз. Отношението към България и българите също търпи развитие. Присъства ли България в медиите в Европейския съюз е въпрос, който винаги е бил обсъждан с интерес. Какъв е образът на България според водещите европейски медии? По какъв начин се пише за България в водещите европейски вестници и какви причини можем да констатираме за начина, по който страната ни присъства в европейските медии? Това са част от въпросите, обсъждани в изследователския проект Образът на България във водещи европейски медии през 2013 г.”

 

Екипът, реализирал проекта, е съствен от студенти в магистърска програма Е-Европа и Европейски проекти (катедра Европеистика) и Културна антропология ( катедра Културология) във Философския факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски, с научен ръководител проф. дпн Нели Огнянова.