Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Успешно завърши Лятното училище по изследователски методи

   

28.07.2020

 

Тазгодишното издание на традиционното лятно училище за докторанти и напреднали магистри се проведе за 6та поредна година с подкрепата на Стопански Факултет на СУ. Основни организатори са доц. Ангел Марчев, мл., доц. Калоян Харалампиев и доц. Александър Ефремов. Лектори бяха професори от 7 университета от САЩ, Великобритания и България, както и редица изследователи от водещи високотехнологични компании.

summer-school

В учебните занятия участваха общо 23 обучаеми от 5 различни български университета. Обучението се проведе в много интензивен режим за 9 поредни дни (от 18 до 26 юли) със занятия в сферата на фундаменталните области на теория на системите и кибернетик, теория на вероятностите, статистика, машинно самообучение. Проведоха се и уъркшопи по съвременни приложения на алгоритми за моделиране на комплексни системи.

Като част от обучението, студентите решиха четири актуални казуса за анализ и моделиране на комплексни системи и, както и предходни години, Лятното училище завърши с техните презентации и дискусии по решенията им. Петнадесет от тях заслужиха и сертификати от Стопанския факултет за успешното завършване.

„Искам да благодаря на Вас и колегите лектори за изминалата приятна и интригуваща седмица. Научих много, останах приятно изненадан от нивото на лекциите. Така че Daumen hoch, както се казва в някои точки на Европа от мен за свършената работа.“, заяви Емил Григоров, докторант от ТУ-София. „Въпреки че моята област на специализация е малко по-различна, ще се радвам да се засичаме с Вас и колегите в бъдеще, най-късно след една година по същото време.“