Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Конкурс „Франкофонски кариери“

   

15.02.2021

 

Университетската агенция на Франкофонията (AUF) в България съвместно с Франкофонския център на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, и в партньорство с компанията „TELUS International Europe“ представят конкурса „Франкофонски кариери“. Той е насочен към учениците от 11-и и 12-и гимназиален клас в училищата с преподаване на френски език и към студентите, обучаващи се по и на френски език в университетите-членове на Университетската агенция на Франкофонията (AUF) в България.

Carrieres Francophones_poster_2021

Целта на конкурса е да предостави на учениците и на студентитe възможност да опознаят и да развиват ключови умения за личностно и кариерно развитие. За тази цел специалисти „Човешки ресурси“ на нашите партньори от TELUS са готови да предоставят на всеки клас, пожелал да участва в конкурса, мини обучение, свързано с уменията за включване в пазара на труда: изготвяне на CV, писане на мотивационно писмо, поведение при интервю за работа и др.

За да вземат активно участие в конкурса, учениците и студентите ще трябва да представят кратък текст на френски език под формата на мотивационно писмо, следвайки модела, представен в ателиетата.

За учениците той ще бъде под наслов: J’apprends le français et je veux devenir … (Уча френски и искам да стана … ).

За студентите: J’apprends en français pour devenir … (Уча на френски, за да стана … ).

За да участва в конкурсa, всеки ученик/студент трябва да изпрати своето мотивационно писмо на ел. адрес: carrieresfrancophones@telusinternational.com

Текстът на писмото трябва да бъде на френски език в рамките на една стандартна страница или 1800 знака. Той трябва да бъде придружен от информация за ученика/студента:

  • три имена;
  • клас/курс;
  • училище/университет;
  • копие от ученическа карта/студентската книжка, удостоверяващо, че ученикът/студентът е записан в съответното учебно заведение през настоящата година.

Конкурсът ще стартира на 15-и февруари и кандидатури ще се приемат до 24:00ч. на 31 март 2021 г. Всички ученици и студенти, взели участие в конкурса, ще получат промоционални награди от организаторите и сертификат за участие. Авторите на трите най-добри ученически текста ще получат като награди таблети Samsung Galaxy Tab A7, а тримата най-добре представили се студенти - парични награди в размер на 500 лв.