Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Инж. Саймън Прайс от Exawatt гостува на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“

   

15.02.2021

 

Инж. Саймън Прайс от британската консултантска компания Exawatt гостува в последния модул на лекциите „ВЕИ и биогорива“ и представи пред студентите от магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ интересни данни и актуални тенденции за всеки един етап от веригата за създаване на стойност в производството на фотоволтаични модули.

1-Simon Price

Екипът на Exawatt разработва пазарни модели за редица индустрии, включително фотоволтаика, електрически превозни средства, производство на полупроводници и литиево-йонни батерии и др. Компанията има дългогодишен опит в създаването на методологии за моделиране и прогнозиране на производствените разходи.

Г-н Прайс беше подготвил и специално отборно предизвикателство за студентите, от които се очакваше да аргументират инвестиционните си решения като вземат под внимание представените технологични тeнденции.