Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. д-р Савина Михайлова-Големинова с материал за данъчните предизвикателства през XXI в. на страните кандидатки за ЕС в „Оксфордския наръчник по международно данъчно право“

   

11.07.2022

 

Доц. д-р Савина Михайлова-Големинова е написала глава за данъчните предизвикателства от двадесет и първи век на страните кандидатки за ЕС в „Оксфордския наръчник по международно данъчно право“.

imgonline-com-ua-CompressToSize-AR6xn8ye6j

Редактори на книгата са проф. д-р Флориан Хаасе, катедра M.I.Tax за германско, международно и европейско данъчно право, HSBA Hamburg School of Business Administration, Хамбург (Германия) и проф. д-р Георг Кофлер, LL.M., катедра за Финансово право, данъчно право и данъчна политика, Университет Йоханес Кеплер, Линц (Австрия).

Автори са повече от 40 уважавани учени от държави-членки на ЕС и други страни. Наръчникът предоставя авангарден анализ на основните проблеми, пред които е изправено съвременното международно данъчно облагане, съчетава международното данъчно облагане с други правни и неправни области на изследване, анализира специфичните за страната и региона предизвикателства на международното данъчно облагане.

 

_______________

Доц. д-р Савина Михайлова-Големинова e преподавател по финансово и данъчно право в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Ръководител на магистърска програма „Икономика и управление на публични ресурси“. Специализирала е в IFBD (Амстердам, Нидерландия) и в Оксфордския университет (Обединено кралство). Член e на Софийската адвокатска колегия, Европейската асоциация на данъчните професори (EATLP) и на Международната фискална асоциация (IFA).

Автор на публикации в областта на финансовото и данъчното право. Има опит в публичния сектор като съветник на председателя на 40-ото Народно събрание (2005-2009 г., включително кореспондент по IPEX на НС) и съветник на служебния заместник министър–председател, отговарящ за координацията на управлението на средствата от ЕС (август – октомври 2014 г.). Консултант по проекти в областта на реформата на публичната администрация и транспорта, съфинансирани със средства от ЕС. Владее български, английски и руски език.