Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Дискусионни срещи посветени на въглеродната грамотност ще бъдат организирани от Стопански факултет на СУ и фондация „Каузи“

   

08.11.2022

 

Серията събития посветени на въглеродната грамотност като част от проект „Въглеродна грамотност 2.0“ ще бъдат под формата на дискусионни срещи с участието на заинтересовани страни, експерти, университетски преподаватели и граждански активисти. Темите на дискусионните срещи ще бъдат с фокус устойчиво развитие и търсенето на консенсус за възможностите, начините и ангажиментите на всички за поемане на пътя на София към намаляване на въглеродния отпечатък и постигане на въглеродна неутралност чрез въглеродно ограмотяване.

imgonline-com-ua-CompressToSize-UnsrRRKbYqcS

Събитието ще се проведе на 9 ноември от 15:00 до 16:30 ч. в зала 316 на Стопанския факултет.

Участниците в дискусиите ще коментират въглеродното ограмотяване на различни социални групи, предприети и бъдещи инициативи с фокус въглеродна неутралност, въвеждането на различни инструменти за измерване и планиране на индивидуалния и общ въглероден бюджет.

Проект „Въглеродната грамотност 2.0“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2022 от фондация „Каузи“ в партньорство със Софийски университет „Св. Климент Охридски“.