Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Събитие на KPMG за студентите от Стопанския факултет на тема „Разходи за заплати" се проведе на 20 април

   

28.04.2023

 

Миналия четвъртък, 20-и април, студентите от специалността „Счетоводство, финанси и дигитални приложения" с обучение на английски език бяха поканени на изнесена лекция в офиса на KPMG в град София.

Picture1

В рамките ѝ те успяха да разгледат през призмата на одиторската професия - темата „Разходи за заплати" и да се запознаят с одиторските тестове и техните специфики. В края на лекцията студентите имаха възможността да зададат своите въпросите към лекторите и да обядват заедно.

Picture3

Лекцията е част от тазгодишната нова дисциплината „Въведение в одита", водена от съдружниците на KPMG - Иван Андонов, Севдалина Димова и Пламен Вълнев. Курсът се осъществява в продължение на партньорството между KPMG и Софийски университет и има за цел да свърже академичната сфера с бизнеса. След успешно преминаване на курса участниците ще са придобили нужните практически и задълбочени знания за успешен старт на тяхната кариера.