Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Офисът на „Schwarz IT Bulgaria“ отвори врати за студентите на Стопанския факултет с тематична лекция в областта на изкуствения интелект

   

30.10.2023

 

Офисът на „Schwarz IT Bulgaria“ отвори врати за студентите от МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“, както и за всички студенти на Стопанския факултет с интерес в областта на изкуствения интелект. Поводът беше изнесена лекция на тема „Generative AI: How to Build Your Own Product Data Assistant“ с лектор Георги Тонков, старши AI инженер в „Schwarz IT Bulgaria“.

Screenshot 2023-10-30 121829

Студентите се запознаха с предизвикателствата пред разработването на AI асистент, научиха какво стои зад „Large Language Models“ и какви са спецификите при тяхното приложение и фино настройване върху конкретен масив от данни. Лекторът направи демонстрация в реално време, последвана от дискусия и разговори в неформална обстановка.

Screenshot 2023-10-30 121926

„Schwarz IT Bulgaria“ е основен партньор на МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“. Компанията подпомага подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на изкуствения интелект чрез осигуряване на модерни условия за провеждане на интерактивно и модерно обучение, както и чрез участие в учебния процес с изнасяне на гост-лекции и интегриране на реални казуси от практиката в час.

Screenshot 2023-10-30 122022