Начало / Университетът / Факултети / Физически факултет / Архив / Предложения / Награда „Джон Атанасов“

   

Бъди следващият носител на отличията „Джон Атанасов“

На 20 май 2015г. започна конкурсът за отличията на Президента на Република България „Джон Атанасов“ в сферата на компютърните технологии.

Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България се връчва от 2003г. на изявили се млади български изследователи в областта на компютърните науки в световен мащаб. Сред лауреатите на наградата са настоящи ръководители на развойни звена на водещи изследователски институти и глобални частни компании в сферата на компютърната лингвистика, роботиката, криптологията.

Ако оценяваш своите научни постижения като значими и си български гражданин до 35 г., можеш да си следващият носител на Наградата на Президента на Републиката „Джон Атанасов“.

Ако си разработил проект с висока обществена значимост – сам или в екип, като собствена компания или в рамките на съществуваща частна, неправителствена или публична организация – очакваме твоята кандидатура за Грамотите „Джон Атанасов“.

Най-добрите ученици и техните преподаватели в националните и международни състезания по информатика и информационни технологии също ще бъдат отличени с Грамоти „Джон Атанасов“.

За първи път тази година ще бъдат връчени Грамоти „Първи стъпки в компютърните науки“, насочени към ученици и студенти във възрастовата група 12-22г., постигнали високи резултати с авторските си проекти в национални и международни научни конкурси.

Допълнителна информация за всяка категория можете да намерите на:

http://www.president.bg/cat41/Pravila/ , както и на e-mail: nagradajohnatanasoff@president.bg