Начало / Университетът / Факултети / Биологически факултет / Архив / Архив 2017 / Ден на очарованието на растенията

   
Flora

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви поканим да присъствате на Международния ден на очарованието на растенията, организиран от Агробиоинститут - София (АБИ) и Биологически факултет на Софиийски университет „Св. Климент Охридски“.

Събитието се провежда под егидата на Европейската организация за растителна наука (EPSO) и със съдействието на проект СТАРБИОС2 по програма Хоризонт 2020 на АБИ. То има за цел да популяризира растителната наука сред деца, ученици, студенти и всички заинтересовани граждани и се провежда едновременно в много страни по света (http://plantday.org).

Денят на очарованието на растенията ще се проведе на 18 май 2017 г. от 10 до 17 часа в сградата на Биологическия факултет – бул. „Драган Цанков“ №8. Ще се проведат различни мероприятия като конкурси за най-добра рисунка, презентация, снимка и видео. Ще има кът за изработване на апликации, засаждане на растения, посещения в хербариума на ффакултета. Онагледяващи презентации и постери ще представят изследванията по различни теми, свървани с растенията и тяхното значение, провеждани от групите на АБИ и катедрите на БФ. В края на деня ще се раздават награди на победителите в различните конкурси.

ПРОГРАМА

Повече информация за събитието на:

https://www.facebook.com/FascinationOfPlantsDay2017/

Ще се надяваме на Вашето присъствие!