Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Гл.ас. д-р Теодора Пенева от БАН представи гост-лекция за енергийната бедност пред студентите от МП „Енергийни пазари и услуги“

   

15.01.2021

 

На 14-и януари гост-лекция в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ представи гл.ас. д-р Теодора Пенева от Икономическия институт на Българската академия на науките. Д-р Пенева представи темата „Какво ще направи Зелената сделка за енергийната бедност в България?“, в която обясни факторите, определящи енергийната бедност, данни за това явление в ЕС и България, дефиниции за енергийната бедност и примери за политики от други страни в контекста на най-новите политики за енергийния сектор на Европейския съюз.

TPeneva

Теодора Пенева е доктор по Икономика и управление от Катедра „Икономика и управление по отрасли“ в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и е един от първите изследователи по темата „енергийна бедност“ в България. Преди това е завършила международна икономика в Китай и е била част от екипа на голяма енергийна компания в България, където е участвала в първото за страната обхватно корпоративно изследване на проблемите на енергийната бедност.