Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студентката от Стопанския факултет Ванина Калъпсъзова спечели Grand Prix от фестивала Euro Stars в Малта

   

05.05.2019

 

С награди като вокален изпълнител се завърна Ванина Калъпсъзова - студентка в I курс на специалност Стопанско управление с английски език – от международния фестивал за млади изпълнители, Euro Stars, Малта. Фестивалът се проведе на 24-28 април в столицата на Малта, Валета. Тази година събитието събра близо 100 млади изпълнители от 14 държави.

 

2

 

В конкурсната програма Ванина участва с индивидуално и дуетно изпълнене. С представянето на песента Respect от репертоара на Арета Франклин тя спечели спечели I-ва награда в своята възрастова група, а на финала и Grand Prix на фестивала. За дуетното изпълнение на Maybe I, Maybe You на група Scorpions тя бе отличена и с Диплом III степен. Част от наградите са и две покани за участие в престижни международни конкурси в Каунас, Литва – Kaunas Talent и в Падуа, Италия – Topvoice.

 

Ванина се занимава с пеене от 15 години при вокален педагог Таня Точева.

1