Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет и КВС Груп стартират Академията за устойчиво управление

   

24.02.2022

 

Най-голямото висше училище в страната – Софийски университет „Св. Климент Охридски“, и най-голямата банково-застрахователна група в България – КВС Груп, поставят началото на „КВС България – ESG Академия“.

Screenshot 2022-02-24 at 13-32-49 КВС България – ESG Академия

Обучението в академията започва на 18-и март. Основните теми – устойчиви финанси, зелена, кръгова и социална икономика, енергийна и климатична политика, адаптация и устойчивост към промените в климата – ще бъдат представени от доказани експерти. Сред тях са доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет и ръководител на катедра „Икономика и управление по отрасли“; доц. д-р Марселен Йовоган, ръководител на катедра „Финанси и счетоводство” в Стопанския факултет; гл. ас. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ в Стопанския факултет, и гл. ас. д-р Мария Трифонова, асистент в катедра „Икономика и управление по отрасли“. Неправителственият сектор и бизнеса ще бъдат представени от лекторите Апостол Дянков, старши климатичен експерт във WWF България и д-р Кирил Величков, директор „Европейски проекти и финансови институции“ в ОББ.

„КВС България – ESG Академия“ ще обучава специалисти, способни да предложат набор от иновативни решения във всички публични и частни пазари и да насочват капитала на компаниите, не само за да оформят финансова печалба, но също така и да променят въздействието, което имаме върху околната среда. Курсистите ще се научат как да създават гъвкави бизнес модели, поддържащи дългосрочен растеж. Академията ще инвестира в адаптивни специалисти с регулаторен профил, подготвени да донесат иновативност и позитивен имидж на компанията, за която работят, както сред служители, така и пред клиентите и обществото.

„Живеем във време, когато екологичното, социално и корпоративно управление е в основата на устойчивото и отговорно инвестиране. Компаниите все повече се убеждават, че бизнесът им ще да бъде успешен само ако създава стойност за всички заинтересовани страни. ОББ инвестира в професионалното и лично развитие на своите служители, колеги и партньори, защото вярва, че това е основата за постигането на по-големи цели, сподели Теодор Маринов, изпълнителен директор „Легаси и дъщерни дружества“ и лидер на програмата „Устойчиви финанси“ в ОББ.

Всичко за „КВС България - ESG Академия“ можете да научите на специалната платформа: https://kbc-esg.com